طبق آمار مقامات محلی در سال 1396، حدود 3000 تن توت فرنگی از گلخانه های جنوب استان کرمان به دست آمده است. امسال ممکن است این آمار بخاطر افزایش قیمت نهاده ها و شرایط بازار تغییراتی کرده باشد ولی باز هم رقم قابل توجهی است. ضمن این که محصول تازه خوری و صادرات توت فرنگی ایرانی در این فصل از سال که معمولا استانهای شمالی فاقد محصول هستند، به وسیله ی کشاورزان جنوبی خصوصا کشاورزان شهرستان های جیرفت، عنبرآباد و کهنوج تامین می گردد.
درباره کشاورز
آقای مهندس خدادادی از گلخانه داران خوش نام جنوب کرمان و فعال در عرصه ی تولید محصول توت فرنگی است.
مشخصات گلخانه ی آقای مهندس خدادادی
گلخانه ی آقای مهندس خدادادی در منطقه خرپشت از توابع شهرستان عنبر آباد و به مساحت یک هکتار است.
چرا آقای خدادادی کشاورزی مسئولیتپذیر است؟
در شرایط امروز کشور هر کس اقدام به کاشت محصولات گلخانه ای بنماید بالقوه مسئولیت پذیر است زیرا در مصرف آب شیرین، به عنوان یک منبع کمیاب و بسیار با ارزش صرفه جویی نموده است. علاوه بر این ایشان حدود 10 شغل را ایجاد و حفظ کرده اند که برای مناطق محروم جنوب کرمان بسیار بسیار حایز اهمیت است.
باغ بازار “مشارکتی “ چیست؟
کشاورزی مشارکتی یک راهکار اجتماعی-اقتصادی برای حمایت از کشاورزان مسئولیت پذیر است. باغ بازار بهعنوان مبدع کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازارهای مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت مردم با کشاورزان و باغ داران طراحی کرده است.
باغ بازار “مشارکتی “ چگونه به کشاورزی مسئولانه کمک میکند؟
هدف از برگزاری باغ بازارها، حمایت همزمان از مصرفکنندهها و کشاورزان مسئولیتپذیر ایرانی است. در بسیاری موارد، باغ داران و کشاورزان برای اینکه بتوانند محصول باکیفیتی را به شکل مناسبی به دست خانوادهها برسانند باید بتوانند در هنگام کاشت، داشت، برداشت یا پس از برداشت محصول، اقداماتی را انجام بدهند.
مثلاً از مشاورهی متخصصان برای مبارزه زیستی با آفات و یا روشهای ترکیبی کمخطرتر استفاده کنند تا مجبور نباشند از سموم شیمیایی خطرناک استفاده نمایند یا جعبه و لوازم بستهبندی تهیه کنند و محصولاتشان را به شکل مناسبی بستهبندی نمایند یا محصولشان را فرآوری کرده و یا حتی برایش اقدام به بازاریابی نمایند. اما تمام این کارها ممکن است نیازمند منابعی باشد که تأمینش مخصوصاً در روزهای منتهی به آغاز فصل برداشت برای کشاورزان ممکن نیست. به خاطر همین، اغلب، کشاورزها و باغ دارها مجبورند محصول را بهصورت فله یا عمده و با کمترین ملاحظات مربوط بهسلامتی یا بهرهوری بفروشند.
از همین رو علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت نهایی حاصلشده بین باغ دار، مشارکتکننده و باغ بازار به نسبت مساوی تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی توت فرنگی جیرفت
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز دو شنبه 13 بهمن ماه ۱۳۹۹ تا چهارشنبه 15 بهمن ماه ۱۳۹۹ است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت چهارشنبه 6 اسفند ماه ۱۳۹۹ است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر 55 کیلوگرم است.
حداکثر میزان محصول قابل مشارکت در این باغ بازار مجموعا ً 400 تن است.
محصول این باغ بازار در بسته بندی های حدود 300 گرمی با روکش سلفون و دریک جفت کارتن 8 تایی، مجموعا به وزن حدود 5.5 کیلوگرم به بازار عرضه می گردد.
هر واحد مشارکت شامل 10 جفت کارتن به وزن حدود 55 کیلوگرم است.
این باغ بازار با همکاری آقای مهندس خدادای و تعدادی از گلخانه داران توت فرنگی جنوب کرمان برگزار میگردد.