انبه منوجان
منوجان یکی از بهترین اقلیم های گرمسیری کشاورزی ایران، منطقه ای بسیار دلپذیر با مردمانی آرام، مهربان و دوست داشتنی، در جنوب استان کرمان واقع شده است. به گفته ی مقام های مسئول، منوجان دارای بیش از 450 هکتار باغات انبه است که انتظار می رود از هر هکتار باغ، حدود 5 تن محصول برداشت شود. باغ داری پایه اصلی اقتصاد منوجان از قدیم تا امروز است. شاید به همین دلیل است که منوجانی ها ذاتا باغ دارهای ماهری هستند. بجز انبه، انواع باغ های خرما، مرکبات و لیمو ترش را می توان در بهشت منوجان یافت.
چرا انبه منوجان ؟
انبه بجز در منوجان، در مناطق کشاورزی دیگر جنوب کرمان و استان هرمزگان هم کاشت می شود. از جمله در جنوب استان کرمان، مناطق جیرفت، عنبرآباد و کهنوج در کاشت انبه معروفند و در استان هرمزگان هم، میناب قطب بزرگ باغداری، با بیش از 16 هزار تن تولید سالیانه است. با توجه به تجربه ای که سال گذشته در برگزاری باغ بازار انبه منوجان به دست آمد، باغ داری منوجان مستعد همکاری های بیشتر به نظر می رسد. از طرف دیگر، منوجان از نظر فاصله به میناب بسیار نزدیک است و شبکه باغداران منطقه ارتباطات نزدیکی با یکدیگر دارند و ایجاد ظرفیت در منطقه منوجان، به صورت خود بخود سایر باغ داران منطقه را هم پوشش می دهد. علاوه بر اینها، انبه منوجان به لحاظ بازار پسندی و کیفیت، بسیار ممتاز است.
مشکل بزرگ باغ داران انبه در سراسر ایران و به ویژه منوجان این است که عمده ی انبه را کال برای ترشی می چیده اند و برای مصرف تازه خوری، جایگاه یابی و تجاری سازی مناسبی انجام نشده است. باغ بازار از سال گذشته، با کمک باغ داران مسئولیت پذیر محلی، تجاری سازی انبه ایرانی را با همراهی مشارکت کنندگان خود، آغاز کرده و نتایج امیدوار کننده ای را به دست آورده است.
درباره ی باغ دار
آقای حسین جعفری شیبکوه، باغ دار مسئولیت پذیر، منضبط و خوش قول منوجانی که همراه با برادر شان از باغ 11 هکتاری شان نگهداری می کنند. آقای جعفری تحصیلات متوسطه دارند. علاوه بر برادران، پدر هم باغ های خودشان را نگهداری می کنند.
مشخصات باغ های برگزار کنندگان
مساحت تقریبی باغ آقای جعفری به عنوان برگزار کننده اصلی باغ بازار انبه منوجان، 11 هکتار است. درختان باغ شامل 800 اصله درخت لیمو و 200 اصله درخت انبه است. 6 هکتار از این باغ، 8 ساله، 3 هکتار،20 ساله و 2 هکتار،3 ساله است.میزان تقریبی محصولات باغ 30 تن لیموترش و 20 تن انبه است. آب باغ از یک موتور پمپ شناور و با سیستم مکانیزه قطره ای تامین می شود.
آقای جعفری مسئولیت هماهنگی با سایر باغداران منطقه جهت برگزاری این باغ بازار را به عهده دارند. مجموع مساحت باغ هایی که در این باغ بازار مشارکت می کنند حدود 80 هکتار باغ مثمر است .
چرا آقای حسین جعفری یک باغ دار مسئولیت پذیر است؟
امروزه به خودی خود، ایجاد باغ، به ویژه باغ داری اقتصادی در کشور ما یک رویکرد مسئولانه است. کاشتن ارقام میوه های مناسب با اقلیم ایران و کارآفرینی بر محور آن محصول نیز رفتاری کاملا صحیح و مسئولانه است.
علاوه بر همه ی این ها آقای جعفری علی رغم دشوار ها و صبوری های لازم برای ایجاد و نگهداری یک باغ مرکبات و انبه، همت کرده و باغ شان را به ثمردهی رسانده، باغ های جدید ایجاد کرده و الحمدلله موفق بوده اند.
علاوه بر این، از مصرف بهینه آب غفلت نورزیده و آبیاری باغ را به طور کاملاً مکانیزه انجام می دهند تا الگوی مناسبی برای کشاورزان و باغ داران دیگر ایران زمین به ویژه در مناطق با اقلیم مشابه باشند.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی یک راهکار اجتماعی-اقتصادی برای حمایت از کشاورزان مسئولیت پذیر است. باغ بازار بهعنوان مبدع کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازارهای مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت مردم با کشاورزان و باغ داران طراحی کرده است.
باغ بازار “مشارکتی“ چگونه به کشاورزی مسئولانه کمک میکند؟
هدف از برگزاری باغ بازارها، حمایت همزمان از مصرفکنندهها و کشاورزان مسئولیتپذیر ایرانی است. در بسیاری موارد، باغ داران و کشاورزان برای اینکه بتوانند محصول باکیفیتی را به شکل مناسبی به دست مصرف کنندگان داخلی یا خارجی برسانند باید بتوانند در هنگام کاشت، داشت، برداشت یا پس از برداشت محصول، اقداماتی را انجام دهند.
مثلاً از مشاورهی متخصصان برای مبارزه زیستی با آفات و یا روشهای ترکیبی کمخطرتر استفاده کنند تا مجبور نباشند از سموم شیمیایی خطرناک استفاده نمایند یا جعبه و لوازم بستهبندی تهیه کنند و محصولاتشان را به شکل مناسبی سورت و بستهبندی نمایند یا محصولشان را فرآوری کرده و یا حتی برایش اقدام به بازاریابی نمایند. اما تمام این کارها ممکن است نیازمند منابعی باشد که تأمینش مخصوصاً در روزهای منتهی به آغاز فصل برداشت برای کشاورزان ممکن نیست. به خاطر همین، اغلب، کشاورزها و باغ دارها مجبورند محصول را بهصورت فله یا عمده و با کمترین ملاحظات مربوط بهسلامتی یا بهرهوری در طول دوره ی کاشت و داشت، بفروشند.
از همین رو علاقهمندان میتوانند از طریق باغ بازار به عنوان سامانه ی کشاورزی مشارکتی، در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (یا زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار، بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار به نسبت مساوی تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی انبه منوجان
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز شنبه 8 خرداد ماه 1400 تا دو شنبه 10 خرداد ماه 1400 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت، شنبه 26 تیر ماه 1400 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر 30 کیلوگرم است.
سطح زیر کشت باغات مشارکت کننده در این باغ بازار حدود 80 هکتار است.
شروع برداشت از ده روز آینده است.
عملکرد محصول انبه برای هر هکتار از باغ های فوق، به طور میانگین 5 تن در هکتار برآورد شده است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در برداشت در زمان مناسب، درجه بندی، رنگ آوری(تیمار) با اتیلن، بسته بندی، حمل و نقل استاندارد و بازاریابی محصول صورت می گیرد. خوشبختانه می شود انبه را در سردخانه به صورت سبز نگه داشت و متناسب با تقاضای بازار، رنگ آوری کرد وبه بازار فرستاد.
بسیار خوب و عالی. امید به توفیقات بیشتر و بهتر
سلام؛
با سپاس از پیام و همراهی شما و آرزوی تن درستی و شادی تان
باسلام درخواست انگور هم کرده بودم اما ثبت نشده بود
سلام.
از این که موفق به ثبت مشارکت نشده اید، پوزش می خواهیم.
ای کاش با پشتیبانی تماس می گرفتید و مطرح می کردید. اگر همچنان مشکلی وجود داشت،
تماس با پشتیبانی از طریق تلفن و ایمیل امکان پذیر است.
با سپاس از پیام شما
با شماره های درج شده در پایین صفحه تماس میگیرم یکیش که اصلا در شبکه نیست اون یکی هم هدایت میشه…انتطاری بیشتری داشتم
به امید سالی پر برکت و پر رونق برای مردم کشور
با سلام. شماره تلفن ثابت اینترنتی برای دسترسی بهتر به همکاران ما در نقاط مختلف کشور و شماره موبایل هم برای تماس های ضروری بر روی سایت قرار داده شده تا تماس برای دوستان و مخاطبین گرامی در هر لحظه امکان پذیر باشد. گاهی به دلیل مشکلاتی که از جانب اپراتور هست، تماس ها ممکن است با اشکال مواجه گردد. از این بابت پوزش می خواهیم. فرم تماس با ما، ایمیل اینفو، ایمیل پشتیبانی و صفحات باغ بازار در شبکه های اجتماعی نیز راه های دسترسی سریع به همکاران ما هستند. منتظر تماس مجدد شما هستیم.