خیار، یکی از پر مصرف ترین محصولات کشاورزی در ایران و جهان است. هم چنین، کشت آن در محیط کنترل شده ی گلخانه، آسان تر بوده و می توان محصولی به نسبت سالم تر و شکیل تر را نسبت به کشت در فضای آزاد به دست آورد. از این رو کشت خیار گلخانه ای به شرطی که گلخانه ها استاندارد بوده و بهره بردار دارای تجربه و دانش کافی باشد و از نهاده های استاندارد استفاده کند، توجیه پذیر است.
گلخانه، دوست اقتصاد
گلخانه ها بر خلاف کشت های زمینی، برای ایجاد و راه اندازی، به مقدار قابل توجهی سرمایه نیاز دارند. از طرفی بخاطر نیاز به رسیدگی مداوم، در تمام طول دوره، به میزان قابل توجهی نیروی کار نیازمندند. هم چنین، محصولات گلخانه ای، شکیل تر و مرتب تر بوده و برای بازار های صادراتی، گزینه های آسان تر و کم ریسک تری هستند. به تمام این دلایل، اقتصاد، امروز بیش از انواع دیگر روش های کشاورزی، به گلخانه ها ابراز علاقه و احترام نموده است.
درباره کشاورز
آقای موسوی، کشاورز مسئولیت پذیر زنجانی به اتفاق برادران، مجموعه ی کشت و صنعت شان را اداره می کنند. مجموعه مزرعه ها و گلخانه های تحت مدیریت آقای موسوی، برخوردار از آب فراوان و سالم و خاک مرغوب و با کیفیت است. آقای موسوی به دلیل اهمیت دادن به سلامتی محصول و بهره وری، رفتاری مسئولانه دارند.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب قوانین و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی خیار گلخانه ای زنجان
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز سه شنبه 24 اسفند ماه 1400 تا جمعه 27 اسفند ماه 1400 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت چهارشنبه 23 شهریور ماه 1401 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر 100 کیلوگرم است.
میزان فضای گلخانه ای قابل تخصیص به کشت این محصول، حدود دو هکتار است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در تولید مسئولانه شامل کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی، حمل و نقل استاندارد و تجاری سازی مسئولانه صورت می گیرد.