اگر تا کنون به دکه های بلالی سرزده باشید و یک بلال لطیف، شیرین و خوشمزه را نوش جان کرده باشید که دستگاه گوارش شما از میل کردن آن به زحمت نیفتاده باشد، به احتمال زیاد ذرت شیرین را چشیده اید. در واقع ذرت شیرین را باید تا هنگامی که دانه هایش لطیف است برداشت کرد و از سفت شدن دانه ها جلوگیری کرد، زیرا بخاطر قند زیاد امکان نگهداری در انبار را ندارد و به عنوان سبزیجات تازه مورد استفاده قرار می گیرد.
نورآباد کجاست؟
نورآباد ممسنی از توابع شهرستان ممسنی واقع در شمال غرب استان فارس است.
اقتصاد ذرت شیرین
ذرت شیرین به عنوان یکی از مهمترین انواع ذرتها جایگاه خود را در سبد غذایی مردم بسیاری از کشورها تثبیت کرده است، به طوری که سطح زیر کشت ذرت شیرین در دنیا، حدود 8.5 میلیون هکتار با متوسط عملکرد 11 تن بلال در هکتار است. در ایران به دلیل اینکه ذرت شیرین غالبا در اراضی خرده مالکی و سطوح کمتر از 5 هکتار کشت و کار میشود، آمار دقیقی از میزان سطح زیر کشت و تولید آن در دسترس نیست. اما با توجه روند رو به افزایش آن در سالهای اخیر و گسترش صنایع تبدیلی و تولید کنسرو، تخمینزده میشود که میزان سطح زیرکشت آن در کشور بالغ بر 10 هزار هکتار باشد. دانههای ذرت فرمهای مختلفی دارند. ذرت شیرین نوعی ذرت جهش یافته است که میزان قند دانه آن افزایش یافته و به نام ذرت قندی و در بین عامه مردم نیز به غلط به عنوان ذرت مکزیکی شناخته میشود.(منبع: سلام کشاورز)
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی ذرت شیرین نورآباد
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز چهارشنبه 23 شهریور ماه 1401 تا پنج شنبه 24 شهریور ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت، یکشنبه 8 آبان 1401 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر 100 کیلوگرم است.
این باغ بازار روی حدود 50 هکتار از مزارع ذرت نورآباد برگزار می شود.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در برداشت، بازاریابی و فروش مسئولانه صورت می گیرد.