به گفته مقامات مسئول، سال گذشته حدود 193 هزار تن کیوی به ارزش بیش از 110 میلیون دلار، از ایران به سایر کشور ها صادر شده است. سه استان گیلان، مازندران و گلستان سالیانه با دارا بودن بیش از 12 هزار هکتار باغ، حدود 385 هزار تن محصول کیوی تولید می کنند که در نتیجه ی آن، ایران یکی از 4 کشور اول تولید کننده کیوی در جهان است. متوسط برداشت کیوی از هر هکتار باغ حدود 30 تا 40 تن است.(منبع: ایرنا)
مهمترین مقاصد صادرات کیوی ایران کجاست؟
در سال های گذشته، کیوی ایران به حدود 35 تا 40 کشور جهان از قبیل رمنستان، ازبکستان، افغانستان، امارات، اوکراین، بلاروس، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، آذربایجان، رومانی، سوریه، عراق، عمان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کویت، گرجستان، لبنان، لیبی، لیتوانی و نیجریهصادر گردیده است.
چالش های صادرات کیوی
کیوی محصولی صادراتی است و سطح زیر کشت آن در جهان به حدود 185 هزار هکتار می رسد. میوه کیوی بر خلاف برخی میوه ها مانند سیب، در همه جای جهان یافت نمی شود و همین بر اهمیت آن افزوده است.
به گفته ی کارشناسان، طعم کیوی برای خریداران خارجی مهم است و اگر میوه کیوی در زمان مناسبی برداشت شود، می توانیم محصول مرغوبی را وارد بازارهای هدف صادراتی کنیم. همچنین برای بالا بردن کیفیت بارهای صادراتی بهتر است که محصول مستقیما از باغ به سورتینگ حمل شده و ناوگان حمل و نقل نیز استاندارد و مجهز باشد. مقامات دولتی ممکن است در فصل صادرات کیوی، مقررات یا محدودیت هایی را برای بهبود کیفیت بارهای صادراتی وضع کنند. مثلا مانع از برداشت زود هنگام محصول شوند تا اعتبار محصولات ایران در بازارهای هدف حفظ شود.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب قوانین و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی کیوی صادراتی گیلان
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز چهارشنبه 5 بهمن ماه 1401 تا شنبه 8 بهمن ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت یکشنبه 7 اسفندماه 1401 است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق برداشت، سورتینگ، انباری داری و فروش صادراتی است.
این باغ بازار با همکاری تعدادی از باغداران کیوی گیلان برگزار می گردد.