انبه از خانواده در ختان پسته است اما بر خلاف پسته خزان نمی کند و همیشه سبز است. شباهت انبه با پسته، عمر بالای این درخت است. عملکرد اقتصادی درخت انبه گاهی تا 100 سال می رسد. در جنوب شرق ایران درختان انبه با عمر 300 سال مشاهده می شود.
سابقه کاشت درخت انبه در جنوب شرقی ایران به بیش از 700 سال می رسد.
سطح زیر کشت باغ های انبه بارور در کشور حدود سه هزار و سیصد هکتار است.
شهرستان های سرباز، نیک شهر، قصر قند و چابهار، دارای بیشترین سطح زیر کشت باغ های انبه استان سیستان و بلوچستان هستند.
همچنین باغ های انبه در جنوب استان کرمان و استان هرمزگان نیز وجود دارد. در جنوب استان کرمان، مناطق جیرفت، عنبرآباد و کهنوج در کاشت انبه معروفند و در استان هرمزگان هم، میناب قطب بزرگ باغداری، با بیش از 16 هزار تن تولید سالیانه است.
مجموع تولید میوه انبه در ایران حدود 40 هزار تن در سال است.
چرا نهال انبه
در مناطقی که احداث باغ انبه ممکن باشد، توانایی تامین نهاده های تولید از جمله نهال مناسب و مطمئن برای متقاضیان مهم ترین مساله است. از آنجایی که یکی از روش های تولید نهال انبه ارقام بومی از طریق بذری انجام می شود ، ایده ایجاد نهالستان انبه ارقام بومی، در دسترسی باغداران به نهال های با قیمت مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی جنوب شرق کشور، نقش موثری خواهد داشت.
باید توجه داشت که در این روش باید از میان نهال های تولید شده دست به انتخاب زد تا شباهت میوه نهال به والدین حداکثر گردد.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی نهال انبه
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز سه شنبه 25 بهمن ماه 1401 تا پنج شنبه 27 بهمن ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت سه شنبه 12 اردیبهشت ماه 1402 است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق تولید نهال و بازاریابی و فروش است.
این باغ بازار با همکاری آقای عبدالوهاب صفوی برگزار می گردد.