مرداسنگ خرمایی بسیار خاص و تنها رقم خرما با طبع سرد درجهان است و به همین دلیل جنوبی ها گاهی آن را با یک چاشنی گرم مثل کنجد، مصرف می کنند.
به گفته ی مقامات رسمی، منطقه جنوب کرمان، رتبه نخست تولید محصول خرما و رتبه دوم از نظر سطح زیر کشت انواع نخیلات در کشور را داراست. عمده ترین ارقام خرما در جنوب کرمان عبارت از مضافتی، کلوته و مرداسنگ است.
خرمای مرداسنگ گرچه در میان مردم جنوب استان کرمان بسیار خواستنی است، اما در داخل و خارج کشور کمتر شناخته شده است. با این حال به دلیل ویژگی های جالبی که دارد، تجاری سازی آن موفقیت آمیز بوده و امروزه حتی متقاضیان پرو پا قرصی در کشورهای همسایه پیدا کرده است.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و فروش محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی خرما مرداسنگ سبدی جیرفت
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روزیک شنبه 18 دی ماه 1401 تا سه شنبه 20 دی ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت شنبه 20 اسفند ماه 1401 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار 25 کیلوگرم است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق سورتینگ، بسته بندی، بازاریابی و فروش است.
این باغ بازار با همکاری آقای میثاق صالحی و جمعی از نخل داران جنوب کرمان برگزار می گردد.