زردآلو فلکه ای یکی از دو نوع اصلی زردآلو است که در فراغه به دست می آید. اقتصاد فراغه عمدتا بر مبنای باغداری است و درختان زردالو و آلوچه عمده ی باغات بیش از 1000 هکتاری فراغه را تشکیل میدهند. سالیانه حدود 20 تا 30 هزار تن زردآلو از این باغ ها به دست می آید. به گفته مسئولان محلیف عملکرد تولید زردآلو در فراغه، دو برابر میانگین جهانی است.
فراغه قطب تولید زردآلو
هر کس در فصل برداشت زردآلو به فراغه و ابرکوه برود متوجه می شود که آنجا به یک قطب باغ داری تبدیل شده است. کارگرهای فصلی از جاهای دیگر کشور به ابرکوه می روند. فروشگاه هایی که سبد، نردبان وکلاه می فروشند. دفتر شرکتهای بیمه، باربری ها، شعب بانک و خلاصه کسب و کارهایی که روی هم انگار یک خوشه ی کسب و کاری حول باغ داری زردآلو به وجود آورده است.
آب فراغه بیشتر آبهای زیر زمینی و در گذشته قنات بوده که متاسفانه قنات ها تا حد زیادی از بین رفته است. اگر چه ابرقویی ها و فراغه ای ها کمر به احیای قنات ها بسته اند اما امروزه آبیاری باغ ها بیشتر از طریق چاه ها است.
چرا زردآلو فکله ای فراغه؟
آب و هوا ی فراغه کمک می کند تا زردآلو نسبتا زودتر از سایر مناطق ایران به دست آید.
دو رقم اصلی زردآلو در فراغه عبارتند از تخم گردی و فلکه ای. زردآلو تخم گردی بیست روز تا یکماه زودتر از زردآلو فلکه ای به دست می آید.
زردآلو فلکه ای فراغه از نظر زمانی بعد از زردآلو تخم گردی به دست می آید و بر خلاف زردآلوتخم گردی، بافتی سفت تر دارد و برای صادرات مناسب تر است زیرا می توان آن را در فواصل طولانی تر حمل کرد بدون اینکه به میوه آسیبی برسد.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی زردآلو فلکه ای فراغه
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز دوشنبه 5 اردیبهشت ماه 1401 تا پنجشنبه 8 اردیبهشت ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت چهارشنبه 5 مرداد ماه 1401 است.
حداکثر میزان محصول قابل مشارکت در این باغ بازار حدود 110 تن است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق برداشت، سورتینگ، بازاریابی و فروش است.
این باغ بازار با همکاری آقای دکتر علی شفیعی و جمعی از باغداران فراغه برگزار می گردد.