بندر چابهار 70 درصد صید ماهی کشور و بیشترین میزان صید ماهی صنعتی (تن) را به خود اختصاص داده است.
بندرهای چابهار و کنارک مهمترین بنادر صیادی جنوب استان سیستان و بلوچستان است.
36 درصد صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور و ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری) مربوط به بنادر چابهار و کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان است.
ظرفیت صید سالیانه این دو بندر بیش از 170 هزار تن انواع ماهیان است. (منبع: ایرنا)
ماهی صنعتی (تن) چیست؟
ماهیان صنعتی بیشتر و اغلب به منظور تولید کنسرو تن ماهی صید می شوند. مهمترین انواع ماهیان تن در جنوب سیستان و بلوچستان ماهیان هوور و گیدر نام دارند.
ماهی تن اغلب در هنگام شب بارگیری می شود.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب قوانین و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی ماهی صنعتی چابهار
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز چهارشنبه 9 آذرماه 1401 تا پنجشنبه 10 آذر ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت سه شنبه 11 بهمن ماه 1401 است.
حداکثر میزان ماهی صنعتی قابل مشارکت در این باغ بازار 74 تن است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در بازاریابی و فروش است.
این باغ بازار با همکاری آقای یزدانخواه و تعدادی از صیادان منطقه برگزار می گردد.