“باغ بازار” موز ایرانی در باغ موز آقای عبدالملک رامش با راهنمایی و کمک موثر جوان خوش نیت زر آبادی آقای عثمان طارق برگزار گردید. مرغوب ترین موز ایرانی در منطقه ی زر آباد عمل می آید. منطقه زر آباد از توابع شهرستان کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده است و دارای باغ های وسیع موز است که ارقام مختلف این میوه در آنها کاشت می شود. کیفیت موز باغ آقای رامش به قول اهالی “تعارفی” و به قول تهرانی ها “مجلسی” است.
مساحت باغ آقای رامش حدود 2 هکتار شامل 1700 اصله درخت موز است که با آب شیرین و بسیار با کیفیت چاه تامین می گردد. خودشان می گویند آب چاه دارای کیفیتی در حد آب معدنی است. درخت موز به آب زیادی احتیاج دارد. در باغ آقای رامش از کودهای دامی استفاده می شود و از سموم شیمیایی استفاده نمی شود. استفاده از کوهای شیمیایی طبق گفته ی باغ دار محترم فقط یک مرحله و 6 ماه قبل از زمان برداشت محصول است. ایجاد و مراقبت از باغ موز قدری دشوار و پر زحمت است. مثلا باید همیشه برگ های بزرگ موز را از سطح باغ جمع آوری کرد. تکثیر موز از طریق پاجوش است و یکسال تا زمان گل دهی زمان می برد و تا زمان تبدیل شده به میوه، 3 ماه دیگر هم زمان می برد. پس از یک سال و نیم که میوه را برداشت کردند، بوته ی پایه را می برند و پاجوش پای درخت را پرورش می دهند یا پاجوش تازه ای می کارند. باغ موز پیوسته در حال نو شدن است.
موز را همیشه به صورت سبز از درخت می چینند و موز ها همیشه جدا از درخت می رسند. زیرا اگر روی درخت برسند، شکل ظاهری شان بازار پسند نخواهد بود و از قسمت دم از شاخه جدا می شوند. بنابر این چگونگی رساندن موزها در سلامتی و طعم محصول نهایی خیلی مهم است. افرادی به صورت صنعتی و تخصصی موزها را می رسانند به این صورت که دمای محیط را در حد مشخصی نگه می دارند و گازهای شیمیایی خاصی برای رسیدن موز متصاعد می کنند که بشود حدود 7 تا 10 روز در محیط و بیش از آن در سردخانه ان را نگهداری کرد بدون این که شکل ظاهری اش تغییر کند. اگر این دستگاه در دسترس نباشد دلال ها برای رسیدن موزها از سنگ کاربیت استفاده می کنند به این شکل که در لابلای موزها قرار می دهند. این روش باعث از دست رفتن طعم موز می شود.
روش سالم رساندن موزها این است که با گذاشتن قطعه های سیب درختی در لابلای موزها با گذشت 24 تا 72 ساعت موز ها را به اصطلاح می رسانند. در این حالت شکل ظاهری موزها شاید چندان پر زرق و برق و فریبنده نباشد اما طعم واقعی موز حفظ می گردد و برای سلامتی هم هیچ ضرری ندارد چون به صورت طبیعی رسیده است.
در زمان برداشت، خوشه ی موز را با داس یا یک نخ پلاستیکی محکم از ساقه جدا می کنند و در یک حوضچه آب زلال شستشو می دهند که تا هم تمیز شود و هم برای فرایند رساندن آماده شود.