بیشترین سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای جنوب کرمان در سطح ۲ هزار هکتار مربوط به کشت خیار با تولید سالانه ۳۸۰ هزار تن است. (منبع: ایرنا)
چرا تولید نشا
متاسفانه علی رغم کم آبی شایع در کشور، همچنان بسیاری از کشاورزان اقدام به کاشت بذر در گلخانه ها می نمایند در حالی که اگر به سراغ خرید نشا بروند، در مصرف آب، مصرف بذر، هزينه هاي نيروي انساني، هزينه سم و عمليات سمپاشي صرفه جویی شده و با زودرس كردن محصول و افزايش عملكرد از طريق رعايت تراكم بهينه كاشت عملکرد واحد تولیدی افزایش می یابد. به عنوان مثال در سيستم نشا كاري، تعداد چند نوبت در آبياري صرفه جويي خواهيم داشت كه در هر نوبت به ازاي هر هكتار حدود يك هزار متر مكعب آب مصرف مي شود و بنابراين با توجه به اينكه به طور متوسط سه نوبت آبياري صرفه جويي مي شود حدود سه هزار متر مكعب آب مصرفی در واحد هکتار كاهش مي يابد.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب شرایط و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی نشا خیار گلخانه
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز دوشنبه 3 مردادماه 1401 تا چهارشنبه 5 مرداد ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت چهارشنبه 20 مهر ماه 1401 است.
برای این باغ بازار نیم هکتار فضای گلخانه به کشت نشا اختصاص یافته است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و فروش نشا است.
این باغ بازار با همکاری آقای مهندس ابوالفضل شهسواری برگزار می گردد.