طبق آمار، در سال زراعی 1397، حدود 4250 تن فلفل دلمه ای از گلخانه های جنوب استان کرمان برداشت شده است. در همان سال زراعی سایر اقلامی که بیشترین سطح زیر کشت گلخانه ای را در جنوب استان کرمان به خود اختصاص داده بودند عبارت بودند از خیار، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بادمجان.
اهمیت تولید نشا
متاسفانه علی رغم کم آبی شایع در کشور، همچنان بسیاری از کشاورزان اقدام به کاشت بذر در گلخانه ها می نمایند در حالی که اگر به سراغ خرید نشا بروند، در مصرف آب، مصرف بذر، هزينه هاي نيروي انساني، هزينه سم و عمليات سمپاشي صرفه جویی شده و با زودرس كردن محصول و افزايش عملكرد از طريق رعايت تراكم بهينه كاشت عملکرد واحد تولیدی افزایش می یابد. به عنوان مثال در سيستم نشا كاري، تعداد چند نوبت در آبياري صرفه جويي خواهيم داشت كه در هر نوبت به ازاي هر هكتار حدود يك هزار متر مكعب آب مصرف مي شود و بنابراين با توجه به اينكه به طور متوسط سه نوبت آبياري صرفه جويي مي شود حدود سه هزار متر مكعب آب مصرفی در واحد هکتار كاهش مي يابد.
از طرفی توسعه کشت گلخانه ای خودش عامل مهم دیگری در استفاده بهینه از منابع تولید و افزایش سلامتی و کیفیت محصولات کشاورزی است.
باغ بازار “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی یک راهکار اجتماعی-اقتصادی برای حمایت هم زمان از کشاورزان و مصرف کنندگان است. باغ بازار به عنوان مبدع کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت مردم با کشاورزان و باغ داران طراحی کرده اند.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب قوانین و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی نشا فلفل دلمه گلخانه
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز چهارشنبه 8 شهریور ماه 1402 تا شنبه 11 شهریور ماه 1402 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت، چهارشنبه 10 آبان ماه 1402 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر 200 اصله نشا است.
این باغ بازار با همکاری آقای میثاق صالحی برگزار می گردد.
مساحت مجموعه ی گلخانه ای آقای صالحی حدود یک هکتار است.
خلق ارزش در این باغ بازار از طریق کاشت، داشت و برداشت نشا صورت می پذیرد.