بر اساس بررسی آمار منتشر شده از گمرک جمهوری اسلامی ایران، هندوانه، بعد از پسته، با ارزش ترین محصول صادراتی کشور در ده ماهه نخست سال جاری بوده است. (منبع: وبلاگ باغ بازار)
حدود 13 هزار هکتار از مزارع جنوب کرمان بیش از 400 هزار تن محصول هندوانه تازه در سال تولید می کنند.
مصرف آب و سلامت محصول را تا چه میزان می توان در تولید هندوانه مدیریت کرد؟
باغ بازار، در یک پروژه تحقیقاتی در جنوب کرمان، موفق شد هندوانه را به صورت ارگانیک و با مصرف آب شش برابر کمتر از متوسط معمول کشور تولید نماید که ضروری است مدل های بهینه کشت هندوانه ضمن حمایت از تولید محصول باکیفیت، جهت توسعه کشاورزی پایدار، پیاده سازی و ترویج گردد.
کشاورزی “مشارکتی“ چیست؟
کشاورزی مشارکتی به زبان ساده عبارت است از مشارکت افرادی که کشاورز نیستند با افرادی که حرفه شان کشاورزی است در سود و زیان. این مشارکت در کاشت، داشت، برداشت و تجاری سازی محصولات کشاورزی اتفاق می افتد. باغ بازار به عنوان مبدع سامانه کشاورزی مشارکتی در ایران، باغ بازار های مشارکتی را برای حمایت از کشاورزی مسئولانه ایرانی و نیز امکان مشارکت افراد با کشاورزان و باغداران ایرانی طراحی و پیاده سازی نموده است.
بنابر این علاقهمندان میتوانند در باغ بازارهای مشارکتی شرکت کرده و در مهلت تعیینشده، بخشی از محصول کشاورزان را باهدف مشارکت، پیشخرید نمایند. محصول پیشخرید شده توسط مشارکتکنندگان، بهصورت پیشفرض، توسط باغ بازار به فروش رسیده و منفعت (زیان) نهایی حاصلشده در چارچوب قوانین و مقررات باغ بازار بین کشاورز، مشارکتکننده و باغ بازار تقسیم میگردد.
باغ بازار مشارکتی هندوانه جیرفت
مهلت ثبت مشارکت در این باغ بازار از روز یکشنبه 16 بهمن ماه 1401 تا سه شنبه 18 بهمن ماه 1401 است و محدودیت جغرافیایی ندارد.
تاریخ پایان این مشارکت یک شنبه 17 اردیبهشت ماه 1402 است.
حداقل میزان مشارکت در این باغ بازار برای هر فرد مشارکت کننده برابر ۱۰۰ کیلوگرم است.
این باغ بازار روی حدود 12 هکتار از مرزارع هندوانه منطقه برنامه ریزی شده است. خلق ارزش در این باغ بازار از طریق مشارکت در کاشت،داشت، برداشت و فروش مسئولانه صورت می گیرد. این باغ بازار با همکاری آقای سالاری برگزار می گردد