آبسرد کجاست؟
آبسرد یکی از معروف ترین روستاهای منطقه دماوند در فاصله ی تقریباً 50 کیلومتری شرق تهران است که امروزه آن را به نام شهر آبسرد می شناسیم. آبسرد یک منطقه ی کشاورزی با آب و خاک مرغوب و حاصل خیز است که محصولات مختلف باغی و زراعی در آن به عمل می آید. شاید سیب معروف ترین محصول آبسرد باشد اگر چه امروزه گلخانه های توت فرمگی و محصولات باغی متنوعی از قبیل آلبالو، گیلاس، گلابی و درختان دیگر نیز در این منطقه فراوان به چشم می خورد. ساکنان بومی آبسرد، بیشترشان تات زبان هستند. از تهران تا آبسرد حدود یک ساعت و ده دقیقه رانندگی لازم هست به سمت شرق.
نکته ی تاسف آور این است که اتفاقاً زمین ها و ملک های مرغوب بیشتر مورد هجوم ویلاسازان و طبیعت خواران و سودجویان قرار گرفته. مردم می گویند شهرک های ویلایی زیادی در آبسرد می سازند و ما می گوییم آب مورد نیاز را لابد یا چاه می زنند یا آب های کشاورزی را می فروشند به ساخت و ساز چی ها.
با این حال، هنوز آبسرد یک منطقه ی کشاورزی با باغ های فراوان و سرسبز به نظر می رسد. بغل گوش تهران. پاکیزه و آرام.
مشخصات باغ
مساحت باغ آقای مهندس قدسی مجموعا 6500 متر مربع است. باغ با دیواری به ارتفاع 2 متر یا بیشتر محصور شده است. آب باغ، به قدر کفاف است که از یکی از چاه های عمیق منطقه با میزان آب دهی 30 لیتر بر ثانیه تامین می گردد.
مهندس قدسی می گویند حدود یازده چاه عمیق در منطقه ی آبسرد وجود دارد و عمق چاه های عمیق در منطقه حدود 200 متر است. به طور کلی ما جماعت باغ بازاری، چشم دیدن هیچ چاه عمیقی را نداریم. ولی این چاه، دست کم دارای مجوز است و آبش هم چون از عمق زمین می آید خیلی پاکیزه است.
برای بهینه سازی مصرف آب، آقای مهندس قدسی نوعی سیستم آبیاری زیر سطحی را در باغ اجرا کرده اند.
گلخانه توت فرنگی هیدروپونیک باغ، اولین بخشی بود که بازدید کردیم. زمستان ها که محصول دیگری عمل نمی آید، توت فرنگی های خیلی خوش مزه و کاملاً سالم از این گلخانه کوچک به دست می آید. توت ها قرمز و تیره رنگ و به نسبت توت های داخل بازار،کوچک تر هستند دلیلش هم طبیعی است چون کود شیمیایی و چیزهای دیگر نمی گیرند. ضمناً در این گلخانه از هیچ آفت کشی استفاده نمی شود و مبارزه با آفات گلخانه با روش های کاملاً زیستی صورت می پذیرد. چند دانه توت فرنگی هنوز روی بوته ها مانده بود. تعارف کردند. فوق العاده بود.
درخت های میوه اما، مهمترین قسمت باغ بودند که بیشترین مساحت را به خود اختصاص داده بودند. به قول آقای مهندس قدسی، هر درختی توی این باغ هست بجز درختان گرمسیری و انار و انجیر و خرمالو. پایه ی باغ بر سیب بنا شده است.
برای تقویت همه ی درختان باغ، از چالکود استفاده می شود که یک روش بسیار سالم و قدیمی تقویت درختان است و ساحت باغ را از کود شیمیایی و مصیبت هایش بی نیاز و مصون می کند.
گیلاس در زمان مناسب برداشت شده، طعم واقعی گیلاس و شیرینی مناسب دارد. گیلاس های باغ بدون استفاده از کود شیمیایی و در خاک سالم و آب پاکیزه عمل آمده اند. استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات باغ اجتناب ناپذیر است. اما به گفته ی آقای مهندس قدسی عزیز، آفت کش های شیمیایی مجاز با مقدار مصرف (دوز) مجاز و رعایت دوره ی احتیاط (کارنس) مورد استفاده قرار می گیرند.
چرا آقای مهندس قدسی یک کشاورز مسئولیت پذیر محسوب می شود؟
طبق استاندارد های باغ بازار، مسئولیت پذیری می تواند در انجام تلاش هایی برای حفظ سلامتی مصرف کنندگان، کشاورزان، محافظت از محیط زیست و منابع طبیعی، حفاظت از ذخایر ژنتیکی بومی ایران اعم از گیاهی، جانوری و حتی انسانی و نیز بهره و ری بیشتر تعریف و تبیین گردد.
جناب آقای مهندس قدسی تقریباً در تمام موارد فوق مسئولانه عمل کرده اند و می توانند الگوی شایسته ای برای دیگر کشاورزان وباغ داران ایرانی باشند.
باغ بازار گیلاس دماوند
مهلت ثبت سفارش در باغ بازار فقط روز چهارشنبه 4 تیر 1399 خواهد بود.
تحویل این محصول فقط در تهران امکان پذیر است.
زمان تحویل محصول پنج شنبه 5 تیر 1399 خواهد بود.
بسته بندی گیلاس ها در جعبه های 5 کیلویی و حداقل میزان سفارش 1 جعبه است.